پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱
آیا میدانید نام 20 دانشگاه معتبر در بین موقوفه های بزرگ در جهان به چشم میخورد؟
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چگونه برخی از دانشگاه های برتر و طراز اول در جهان توانستهاند بدون وابستگی به دولتها و گره زدن منافع علمی به بازی های سیاسی و رخدادها با تمام قوا صرفا بر حوزه های تخصصی و علمی متمرکز شده و بیشترین رشد و ارتقای علمی را برای خود به ارمغان آوردهاند؟ پاسخ به این پرسش در مدل جذب منابع مالی آنهاست.
بر اساس دادههای گردآوری شده توسط DegreeQuery که تحقیقات و رتبهبندیهایی را در مورد آموزش عالی ارائه میکند، ثروتمندترین موقوفات دانشگاهی بیشترین رشد را در دهه 1990 داشته اند و در دهه گذشته نیز رشد قابل توجهی داشته اند.
از سال 2010 تا 2018، ارزش 20 موقوفه بزرگ جهان با نرخ متوسط سالانه 7.6 درصد رشد داشته و در مقایسه با رشد 3.5 درصدی در بین سالهای 2000-2009 و حتی رشد 12.5 درصدی سالهای 1990-1999 درصد منطقی و قابل توجهی است.
بر اساس دادههای این موسسه ، دانشگاه پنسیلوانیا، که در این بررسی از رتبه یازدهم به رتبه هفتم رسیده و یا سیستم دانشگاه تگزاس A&M که از رتبه دهم به هشتم رسیده است، رتبه دار بیشترین جابجایی در لیست این موقوفهها بوده اند.
بررسی NACUBO از 810 دانشگاه در جهان نشان میدهد که کل ارزش بازار موقوفات در سال 2018 معادل 624.3 میلیارد دلار بوده است که 48.3 درصد آن در اختیار تنها 20 دانشگاه جهان است.
در شکلهای زیر 10 دانشگاه خصوصی و 10 دانشگاه دولتی برتر موقوفهای آمریکا را به همراه ارزش موقوفات آنها مشاهده میکنید:
لازم است یادآوری کنیم که گزارشها نشان میدهد، در پیشرفت بسیاری از دانشگاههای برتر جهان و روشهای جمع آوری کمک های مالی، رتبه اول مربوط به وقف و اهدای خانواده های ثروتمندی است که به دنبال راههایی برای حمایت و ورود به حوزههایی نظیر سلامت، محیط زیست، و هنر و فرهنگ هستند. تعداد بسیار زیادی از این خانواده ها در دفعات متوالی کمک های خود را بیشتر و بیشتر میکنند تا بتوانند تأثیر سریعتری را در پیشرفت این حوزهها ببینند. موسسه مشاوران بشردوستانه راکفلر طبق گزارشی معتقد است، در گذشته، این خانواده های ثروتمند به دنبال برجا گذاشتن یک میراث بشردوستانه از خود بودند.
هم چنین در مطالعهای دیگر که پاییز گذشته توسط مشاوران بشردوستی راکفلر و TIAA منتشر شده است، فعالیتهایی با هدف ایجاد سهولت در دسترسی دانشجویان به آموزش عالی، کمک به آمادگیهای شغلی، بورسیههای تحصیلی و حمایت از اساتید از جمله زمینههایی است که خیرین تمایل زیادی برای تمرکز و کمک به آنها دارند.
چه میراثی ارزشمندتر از کمک به توسعه علم و فناوری در جهان، که ضمن تربیت نیروی انسانی کارآمدتر به پیشرفت در عرصههای گوناگون علمی کمک نمایی تا بدون وابستگیهای سیاسی دولتها و به دست خود مردم روزی در سایه این پیشرفت جهان جایی راحتتر برای زندگی آحاد بشریت باشد.
دسته بندی : اخبار رهنمون , بازدید : 114 نفر.